Cosmelan Mesoestetic

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze. Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

Waarom Cosmelan?

Cosmelan is een van de krachtigste behandelingen tegen pigmentatie op dit moment. De ingrediënten in de Cosmelan producten zijn van plantaardige en chemische oorsprong, deze werken op de verschillende stadia van pigment. gvbHet ingrediënt Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren.

Bij welke huidproblemen kan Cosmelan worden ingezet?

  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Ouderdomsvlekken
  • Sproeten
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
  • Zonschade
  • Huidverjonging

De behandeling

De Cosmelan behandeling wordt in twee delen uitgevoerd. In de onze salon wordt Cosmelan 1 opgebracht, dit is een intensief masker welke lang op de huid moet blijven zitten. Cosmelan 2 is het onderdeel wat u thuis uitvoert, dit is een crème. Beide producten bevatten ingrediënten welke werken op de verschillende stadia van pigment.

Stap 1. U komt 5-10 dagen voorafgaand aan de Cosmelan 1 behandeling in de kliniek voor een voorbereidende peeling, dit omdat de huid voorbereid moet worden op de Cosmelan behandeling.

Stap 2. 5-10 dagen na uw voorbereidende peeling komt u voor de Cosmelan 1, dit is een masker die gedurende 8-12 uur op het gezicht moet blijven, afhankelijk van de huidconditie. Let op! Dit masker heeft een mosterd kleur, dus dit betekent dat dit masker wel zichtbaar is! Vervolgens haalt u thuis na de aangegeven tijd thuis het masker er af met een koud/lauw (donker)washandje en blijft u gedurende 2 dagen de inbegrepen Melan recovery en de zonnebrandcréme smeren.

Stap 3. Na 2 dagen komt u terug in de kliniek voor een na-controle, daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en wordt vervolgd met de Melan Recovery en zonnecrème.  Cosmelan 2 gebruikt u 2-3 maal daags voor gedurende 2 maanden. Wanneer het pigment na deze 2 maanden sterk is afgenomen, bouwt u af naar 1 maal daags en uiteindelijk naar enkele keren per week. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een 6 maanden te gebruiken.

Na de behandeling

De huid kan een aantal dagen na de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering kan vanaf de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voorkomen. Het is belangrijk om niet aan de schilfers te trekken.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie vlekken zijn aanzienlijk verminderd/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.